HOE WERKT EEN

LOOPANALYSE?

HOE?

 

De twee uur durende loopanalyse bestaat uit drie onderdelen;

  1. We beginnen met een uitgebreid vragengesprek. Via een kwalitatieve vragenlijst krijgen we een volledig beeld van jou als loper. Alsook van de hulpvraag voor de analyse (bv. een frequent terugkerende loopblessure). Dankzij deze informatie kunnen we verdere onderzoeken zo gericht en individueel mogelijk benaderen.

  2. Vervolgens gaan we over tot het uitvoeren van een klinisch bewegingsonderzoek. Hier evalueren we verschillende parameters (stabiliteit, beweeglijkheid en kracht) die van cruciaal belang zijn tijdens de loopcyclus. Alle resultaten worden zorgvuldig verzameld in een biomechanisch profiel.

  3. Als laatste gaan we over tot het analyseren van jouw loopstijl/looptechniek. Voor de loopanalyse maken we gebruik van high speed camera’s en biomechanische software. Dankzij deze screeningstool krijgen we betrouwbare en kwantitatieve data omtrent jouw looptechnische capaciteit.

Als loper ontvang je alle gegevens in een rapport. Dit gaat gepaard met bijgevoegde individuele oefeningen en optimalisatie van jouw looptechniek.

WIE?

 

Ben je een beginner, recreatieve of competitieve loper. Een loopanalyse is aangewezen voor ieder niveau.

WAAROM?

 

Om een antwoord te krijgen op de vraag “waarom heb ik een loopblessure?” Een overzicht te krijgen van alle potentiële loopgerelateerde blessures gepaard met jouw looptechniek.

Om je loopstijl te optimaliseren en zo efficiënter te lopen. 

Op deze manier is het de bedoeling jou te begeleiden naar een duurzaam en blessurevrij loopgebeuren.

heb je Interesse in een loopanalyse?